Finansiere bobilen med forbrukslån

Et forbrukslån er et usikret lån du kan søke om på nett, uten krav til egenkapital eller sikkerhet i verdifulle eiendeler. Dette er et fleksibelt lån som kan brukes til hva du vil, inkludert finansiering av bobildrømmen.

Ulike lånealternativer

Det er mange faktorer som spiller inn ved valg av bobil, og søknad om lån er ofte én av disse. Caravanlån eller forbrukslån er de to alternativene du har om du ikke ønsker eller kan finansiere bobilen med boliglånet.

Forbrukslån

Et forbrukslån gir deg muligheten til å låne mellom 5 000 kroner og 600 000 kroner til ønsket bruksområde. Det kreves verken egenkapital eller sikkerhet for denne typen lån, men lånebeløpet begrenses av din årlige inntekt og eksisterende gjeld.

 • Effektiv rente på mellom 10 % og 25 %
 • Stilles ingen krav til pant eller alder på bobilen
 • Låne grense mellom 5 000 kroner og 600 000 kroner
 • Søker må være over 18 år, men mange banker har 23 års aldersgrense
 • Må nedbetales innen fem år

Hvis du kjøper en eldre bobil, kan forbrukslån være et godt alternativ. Alderen på bobilen, er det heller ingen som spør om. Dermed kan du kjøpe den bobilen du vil ha, og som passer til ditt bruk.

Fordelen med denne typen lån er blant annet at banken ikke tar pant i bobilen, og ikke kan tvangsselge denne om du misligholder lånet. De tar derimot en høyere risiko ved dette, som gjenspeiles i høyere renter.

Caravanlån

Et caravanlån er et lån der du stiller bobilen som sikkerhet for lånet. Dette er en vanlig lånetype når du skal kjøpe bobil eller campingvogn. Et caravanlån er på mange måter det samme som et billån, der banken tar pant i bobilen du kjøper. Dette gir lavere renter, siden banken slik tar en lavere risiko ved å låne ut penger på denne måten.

 • Effektiv rente mellom 3 % og 5 %
 • Bobilen står i pant ved mislighold av lånet
 • Mulighet for å låne inntil 500 000 kroner
 • Krav til egenkapital
 • Maksimal nedbetalingstid er mellom fem og ti år, men noen banker tilbyr 15 år
 • Søker må ha fylt 20 år
 • Bobilen eller campingvognen kan ikke være eldre enn 15 år

Når du skal søke om caravanlån krever banken egenkapital, i tillegg til at du må ha høyere årsinntekt. Har du god økonomi, kan du ofte dekke hele eller store deler av beløpet. Hvor mye du behøver å ha i egenkapital varierer mellom bankene, men det er vanlig med et krav på minst 35 %. Dersom du har mye egenkapital, kan du få tilbud om en lavere rente.

Velg riktig lån

Det finnes en rekke fordeler med både forbrukslån og caravanlån. Alt avhenger av din økonomiske situasjon og dine ønsker og behov.

Dersom du ønsker en eldre, rimeligere bobil kan et forbrukslån være et godt valg. Da trenger du ikke stille med egenkapital, og du kan velge akkurat den bobilen du ønsker. Du må derimot være i stand til å betale ned lånet på kort tid, da rentene er høyere enn ved lån med sikkerhet. Forbrukslånets totale kostnader blir derfor fort dyre.

Om du derimot har en god økonomi, ønsker en nyere bobil og kan stille med egenkapital, kan et caravanlån være det beste alternativet. Slik vil du få lavere renter og mindre totale kostnader, som gjør det enklere å betjene lånet over tid.

Send søknad på nett

Det er enkelt å søke om lån på nett, og du kan signere låneavtalen elektronisk med BankID. Dette gjelder både for forbrukslån og caravanlån. Om du har problemer med å velge lånetype, kan du sende søknad til ulike banker. En lånemegler kan hjelpe til med dette.

Da vil du kun sende inn én søknad, og får deretter tilbake en rekke tilbud fra flere banker. Det lønner seg å sammenligne lånetilbud før du signerer en avtale for å finne den som best passer dine behov.