Spar penger ved å betale litt ekstra på lånet ditt

 

Har du mye gjeld og utgifter, slik at det er vanskelig å sette av penger til sparing? I så fall har vi et meget godt forslag til deg, der du faktisk kan spare penger ved å betale litt ekstra på lånet ditt. Og da mener vi ikke at du sparer fordi at du ved å betale ned på gjelden «betaler til deg selv», men fordi du faktisk slipper unna ganske dyre rentekostnader jo kortere tid du bruker på å nedbetale gjelden din.

Derfor kan du spare ved å betale

Ettersom renten beregnes prosentvis av den gjelden du har utestående til banken hver eneste måned, så blir rentebeløpet mindre for hver krone du betaler ned på lånet ditt. Derfor kan man si at du sparer penger ved å betale ned litt ekstra på lånet ditt. Legger du igjen en tusenlapp ekstra hver måned på nedbetaling av gjeld, så utgjør dette 12 000 kroner i året. Da har du i løpet av et par år spart ganske mye på renter, spesielt når det kommer til boliglån.

Har man penger til overs, så bør man altså vurdere om det er lurt å sette de på en sparekonto eller å heller bruke de på nedbetaling av gjeld. Er det snakk om litt ekstra penger i måneden vil nedbetaling av gjeld som regel alltid være det lureste.

Du bruker ikke pengene på noe annet

For mange er det vanskelig å spare de gangene man har noen kroner ekstra å rutte med, og man vil heller bruke de på andre ting. Viljen til å betale gjeld er derimot stor for mange, og følgelig vil det være en enkel sak å bruke de på nettopp dette. Da betaler du samtidig til deg selv, i stedet for at du brukere pengene på ny flatskjerm eller en fuktig bytur.

Ser man at man stadig får mer penger til overs hver eneste måned, så anbefaler vi at man øker nedbetalingen på lånet. Hver måned du raskere blir gjeldfri, betyr at du sparer en del kostnader i renter og gebyrer.