Tips til hvordan gjøre boligen mer verdt

 

Boligmarkedet i Norge vokser stadig, og man har i de store byene aldri før fått «så lite» for så mye. Dersom du er i en situasjon hvor du skal selge bolig, så vil du naturligvis få mest mulig for den. Og det er slettes ikke så mye som skal til for at man kan legge på et par ekstra hundretusener, skal vi tro ekspertene. Man kommer langt med litt egeninnsats og et par malingsspann.

I denne artikkelen vil vi komme med tips og inspirasjon til de små tingene du kan gjøre i forkant av salget av en bolig eller en leilighet, rett og slett for å gjøre at boligen blir mer verdt. For selv om taksten ikke kommer til å stige, så vil det kunne føre til at flere personer blir interessert i boligen og kaster seg med på budrunden.

Dette kan du gjøre med boligen

Det viktigste er at man løfter inntrykket før visningen. Er det noen rom som er litt slitte, har gammel tapet eller trenger et malingsstrøk – så gjør det da! Man behøver ikke store budsjettet for å forbedre inntrykket av boligen. Man kan også male eller bytte benkeplatene på kjøkkenet, eller bare bytte håndtakene for å få en moderne look. Det behøver ikke koste all verden.

Det er sjeldent nødvendig eller noen god idé å pusse opp dyre rom som bad eller kjøkken for å øke boligens verdi. Bruk heller tid og penger på å male andre rom i boligen, samtidig som man gjør det grundig rent i forkant av visningen. Hør med megler og fotograf hva som bør fjernes, og det bør være så stilrent som mulig.

Er det småting som ikke er fullført i leiligheten, så anbefaler vi sterkt at man gjør det ferdig før salget. Småting kan føre til at potensielle kjøpere mister lysten. Det kan være så lite som en løs ledning eller et manglende listverk.

Én kjøper kan bety flere hundre tusen

Dersom man bare får en interessert kjøper som legger inn bud, så er man i en kjip situasjon. Da er det kjøperen som har overtaket, og det vil bli vanskelig å presse prisen særlig over takst. Derimot hvis man klarer å lokke til én potensiell kjøper til – bare takket være den lille oppussingsjobben man gjorde – så kan det bety forskjeller på alt fra 50 000 til 250 000 kroner.

Møbler, blomster og andre interiørobjekter kan også være avgjørende for om boligen faller i smak. Tenk derfor over hvordan du presenterer boligen på visning – det kan være avgjørende for om de som er på visning blir interessert eller ei.