Hva er cashback og hvilke kort tilbyr dette?

 

Cashback er et amerikansk fenomen som i moderne tid også har blitt meget populært i Norge. Direkte oversatt betyr det jo «penger tilbake», og det er nettopp det som er greia her. Det finnes mange tilbydere av cashback i Norge, der man kan velge om man vil ha litt penger tilbake på alle kjøp man utfører, eller om man ønsker å få tilbakebetalt en større sum i en spesifikk bransje.

Cashback finnes kun på kredittkort, og uansett hvilken cashback man har, så er det viktig å være disiplinert ved bruk av kortet. For mens et kredittkort kan være helt gratis å bruke, og at man faktisk kan tjene penger på det ved hjelp av cashback-konseptet, så vil denne bonusen bli spist opp dersom du ikke betaler regningene dine i tide. Vi anbefaler at du også sjekker ut denne siden for mer info kredittkort med cashback.

Slik fungerer cashback

Når du drar bankkortet ditt i butikken, så skjer det svært lite. Du betaler ikke gebyrer, og du tjener heller ikke noe på kjøpet. Med et kredittkort med cashback så blir det motsatt. Du betaler heller ikke her gebyrer, men du kan faktisk tjene noen kroner på å handle. Den opprinnelige formen for cashback gir deg penger tilbake på alt du handler, uansett bransje, slik at man faktisk kan spare flere tusenlapper i året på å bytte ut det vanlige bankkortet med et slikt kredittkort.

De fleste cashback-tilbydere gir deg 1 prosent bonus på alle kjøp du foretar deg med kortet. Det vil si at dersom du handler mat, klær, bensin og annet for 200 000 kroner i løpet av ett år, så har du spart minst 2000 kroner! Slike kort er også meget populære som bensinkort, der man bruker et kredittkort med cashback for å spare penger på drivstofftankingen. Her er det mulig å spare nærmere 80 øre per liter bensin man tanker, alt avhengig av hvilket kort man velger. Så hvorfor ikke!?

Hvilke kort tilbyr cashback?

Det finnes nå mange tilbydere av kredittkort med cashback på markedet. De to største med «fullstendig cashback» er nok Trumf VISA og Shell MasterCard, der begge kortene gir deg 1 prosent bonus av alle kjøp du foretar deg. Begge kortene gir deg samtidig ytterligere bonuser dersom du handler i en samarbeidende kjede, som for eksempel 2% bonus hos alle Trumf-butikker (Meny, Spar, Kiwi og så videre). Husk bare å betale tilbake utnyttet kreditt før rentene kommer og tar deg!

Andre typer for cashback ser vi for eksempel hos Bank Norwegian. Her blir alle kjøpene du foretar deg (uansett hvilken butikk) omgjort til poeng hos flyselskapet Norwegian, slik at du kan opptjene deg en flyreise ved å handle med deres kredittkort. 365Privat MasterCard har blitt et svært populært kredittkort blant nordmenn takket være en bonus når man fyller drivstoff. Her sparer man nemlig 3,65 prosent i en selv utvalgt bransje, og får samtidig 30 øre i avslag på drivstoff hos Esso. Med andre ord kan man spare over 80 øre/literen med dagens bensinpriser – noe de aller fleste nordmenn vil være meget interesserte i.

Ressurser:

https://www.kredittkortinfo.no/

https://no.wikipedia.org/wiki/Cashback